Su Elementi


 Su elementinin gücünü en rahat gösterdiği alan duygulardır. İçgüdüleri kuvvetlidir ve hassastır. Su elementi duyguları diğer elementlere göre daha yoğun ve derinden hisseder. Bu yüzden mantık yerine duygular ve içgüdülere göre hareket etme eğilimi baskındır. 
Şefkatli ve anlayışlıdır. Ayrıca sanatsal yeteneği yüksektir. Romantik ve yardımseverdir. Ateş elementindeki ego bu elementte bulunmaz. Ruh hali değişkendir ve duygusal olarak çevresel etkenlerden çok kolay etkilenir. Bu etkilenme durumu su elementinin psişik hassasiyet taşımasına da neden olur. Empati yeteneği yüksektir. 

 Haritasında su elementi zayıf ya da eksik olan insanlar duygularını ifade etmekte zorlanırlar çünkü duygularıyla doğal bir şekilde bağ kuramazlar. Duygusuz değillerdir ancak empati yetenekleri zayıftır. 

 Haritasında su elementi güçlü olan insanlar ise dış dünyaya karşı aşırı hassas olurlar bu da kendi içlerine kapanmalarına neden olabilir. Devamlı olarak mantığı duygularının arkasına atmaları da yanlış kararlar vermelerindeki başlıca nedendir. 

Su elementine mensup burçlar: Yengeç, Akrep, Balık.

Su elementine mensup evler: Dördüncü, sekizinci ve on ikinci evler.

Feminen ve negatif bir elementtir. 

Pusulada Batı yönünü gösterir. 

Simyada Cıva (Mercury) elementine tekabül eder. 
(Simyada Cıva sembolü)

Simyadaki sembolü ters üçgendir. 
(Simyada su elementi sembolü)

Elementsel aleti kupadır. Tarot'ta Kupa grubu ile ifade edilir. 



Su elementi hız açısından üçüncü sıradadır. 

Yapısı Soğuk ve Nemli'dir.

 Haritanızda su elementi duygularınızı, koruma güdülerinizi ve içgüdülerinizi en çok kullandığınız alanları gösterir. Bu alanlar daha çok mantığınızı geride bırakıp vicdan ve duygularla hareket ettiğiniz yerlerdir. 

Yorumlar