Yengeç Burcu



Yengeç burcu zodyaktaki dördüncü burçtur. Güvenlik, koruma ve korunma gibi konularla ilgilidir.

İkizler burcunda iletişimi ve bağımsız düşünmeyi öğrenen kişi Yengeç burcunda kendi ailesinin, evinin ve akrabalarının farkına varmaya başlar. ayrıca vatan ve milliyet kavramları bu burçla ilgilidir. 

Haritanızda Yengeç burcu hayatınızın en çok hangi alanlarında korumaya ve korunmaya ihtiyaç duyduğunuzu, hangi alanlarda geçmişe bağlı ve hassas olduğunuzu gösterir. 

Yengeç burcunun yönetici gezegeni Ay'dır. Bu yüzden Yengeç burcu annelikle özdeşleştirilir. Haritasında Yengeç burcu güçlü olan kadınlar çevrelerindeki insanlara annelik yapma eğilimi gösterebilirler. Erkekler ise annelik yapma eğilimi taşımasalar da aşırı derecede korumacı olabilirler. 

Güneş Yengeç burcunda yaklaşık olarak 22 Haziran - 22 Temmuz tarihleri arasında bulunur. Bu tarihler yaz mevsiminin başlangıç dönemine denk gelir. 

Yengeç burcu su elementine ait öncü bir burçtur. Diğer su burçları gibi Yengeç burcunda da duygular her zaman ön plandadır ancak bu konuya ne Akrep burcu gibi kesin yargılarla yaklaşır ne de Balık burcu gibi kendini akıntıya kaptırır. Yengeç burcu bu ikisi arasında bir yaklaşıma sahiptir. 

Bu burç için aile kavramı son derece önemlidir, şartlar gerektiriyorsa kendini tamamen ailesine adamaktan hiç çekinmez. Çocuk sahibi olmayı ve çocuk yetiştirmeyi hayattaki en önemli konulardan biri olarak görebilirler. Çünkü gelecek neslin huzuru ve devamlılığı için aile kavramı ve çocuklar çok büyük bir önem taşır. Haritasında Kova burcu baskın olan biri geleceği kurtaracak olan şeyin bilgi olduğunu düşünebilir ancak Yengeç burcu baskın olan birine göre geleceği kurtaracak olan şey iyi yetiştirilmiş çocuklardır. 

Yengeç burcu geçmişine çok bağlıdır ve hayatının şu andaki konumunun geçmiş temelli oluştuğunun bilincindedir. Ancak bu durumu abartma eğilimi de taşıyabilir. Yakından tanıdığım Yengeç burcu bir erkek bir gün bana 10 yıl önceki ilk kız arkadaşıyla gittiği bütün sinema biletlerini, hatta aldığı hediyeleri bile hala sakladığını ve atamadığını söylemişti. Aradan geçen 10 yılda her ikisi de kendi hayatlarını kurmuştu, birbirileriyle iletişim bile kurmuyorlardı. Eski kız arkadaşına karşı hala bir şeyler hissedip hissetmediğini sorduğumda hiçbir şey hissetmediğini, ama hatıralarından da kopamadığını söyledi. Bu kişinin haritasına daha sonra baktığımda Güneş ve Ay dahil Yengeç burcunda dört tane gezegeni olduğunu gördüm. Geçmişinden kopabilmek Yengeç burcu için son derece zor ve acılı bir süreç olabilir. 

Yengeç burcunun hisleri güçlüdür ve empati yeteneği çok yüksektir. Karşısındaki kişinin ne hissettiğini çok fazla zorlanmadan anlayabilir. 

Diğer öncü (cardinal) burçlar gibi Yengeç burcu da bir şeylere başlama konusunda çok rahattır ancak hissettiği şeyler zamanla değiştikçe devam etmekte zorlanabilir. Verdiği kararlar genellikle mantıktan çok duygulara göredir. 

Yengeç burcu ruh hali çok çabuk değişen bir burçtur. Yönetici gezegeni Ay gibi kısa süre içinde çok büyük değişimler gösterebilir. Balık burcu ile birlikte zodyaktaki en karmaşık burçlardan biridir. 

Bu burcun doğal yöneticisi olduğu ev Dördüncü Ev'dir. Dördüncü ev kişinin ailesi, hayatında en büyük etkiye sahip ebeveyn, kişinin vatanı ve ona karşı bakış açısı gibi alanlarla ilgilidir. Dördüncü ev aynı zamanda kişinin kendi içine çekildiği zaman nerelere gittiği ve hayatının son dönemlerini ne şekilde geçireceğini de gösterir. 

Yengeç burcu insan vücudunda göğüs kısmını yönetir. 

Yengeç burcu geçmişle alakalı bir burç olduğu için hafızası çok kuvvetlidir ve özellikle kendisinde duygusal izler bırakan olayları kolay kolay unutmaz. Hassas olduğu için de zaten çoğu olaydan duygusal açıdan diğerlerine göre daha derinden etkilenir. 

Yengeç burcunu Tarot'ta temsil eden kart Araba kartıdır. 



Yengeç burcu olumsuz etkiler aldığında kıskanç, devamlı olarak hayatındaki sorunlardan yakınan, depresyona eğilimli, çevresindeki insanları kısıtlayan bir yapıya geçebilir. 

Yengeç burcunun astrolojik simgesi:



İllüstrasyon: hgjart

Yorumlar