Akrep Burcu


Akrep burcu zodyaktaki sekizinci burçtur ve gizli olan her şey ile ilgilidir. 

Haritanızda Akrep burcunun bulunduğu yerlerde gizli şeyleri açığa çıkarma, bazı şeyleri gizleme, güçlü olma, kontrol ve devamlı olarak değişme ihtiyacı hissedebilirsiniz. 

Güneş Akrep burcunda 23 Ekim- 22 Kasım tarihleri arasında bulunur. Bu tarihler sonbahar mevsiminin tam ortasına denk gelir. 

Akrep burcu tutkuludur ve istediği şeyin peşinden sonuna kadar gidebilme potansiyeline sahiptir. 

Kararlıdır ve kararları da genellikle sabittir. Fikrini ve hedeflerini kolay kolay değiştirmez. 

Gizlilikle alakalı bir burç olduğu için sır saklama konusunda çok başarılıdır. 

Gizemlidir ve kendini kolay kolay ele vermez. 

Yalandan ve dürüst olmayan her şeyden nefret eder. 

Sadıktır ve kendini sevdiği şeylere koşulsuz bir şekilde adayabilme yetisine sahiptir. 

Kıskançlık ve kısıtlama gibi özelliklere sahip olabilir. Bunun nedeni Akrep burcunun sabit yapısıdır. 

Akrep burcunun geleneksel yönetici gezegeni Mars, modern yöneticisi ise Plüton'dur. Mars yeni şeylerin oluşabilmesi için var olan düzeni yıkmakla sorumlu olan gezegendir. Plüton ise tıpkı Mars gibi değişimlerle ilgilidir ancak Plüton'un temsil ettiği değişimler Mars'a kıyasla daha yavaş ve sancılı bir süreç içinde gerçekleşir. Akrep burcu sabit bir yapıda olduğu halde belirli aralıklarla değişime ihtiyaç duyar. 

Akrep burcunun duyguları sabit ve kalıcıdır. Sevdikleri şeyleri sonsuza kadar aynı şekilde sevebilirler, aynı durum sevmedikleri şeyler için de geçerlidir. 

Su elementine mensup Akrep burcu oldukça duygusal bir yapıya sahiptir ancak bu özelliğini dışarıya karşı pek belli etmez. Gizlilik ihtiyacını en çok hissettikleri alan kendi duygularıdır. 

Bu enerjiye sahip insanlar bir şeyi çok fazla kafalarına taktıklarında obsesif bir hale gelebilirler, bu konuya özellikle dikkat edilmelidir. 

Akrep burcu doğal yapısı itibariyle depresyona eğilimli bir burçtur. Depresyon Akrep burcunu zaman zaman ele geçiren kin ve öfke gibi duyguların zararsız bir şekilde ifade edilebilmesi için harika bir amaçtır aslında. Bu sayede Akrep enerjisi taşıyan insan kendini başkalarına zarar vermekten rahatlıkla alıkoyabilir. Akrep burcu kötü zamanlarında çok zararlı ve yıkıcı bir yapıya bürünebilir, depresyon ise bu burcun diğer insanları kendinden uzak tutmasına yardımcı olur. Akrep burcunun öfkesi ve kini sadece sevmediklerine değil, sevdiklerine de zarar verdiği için korumacı bir yapıya sahip olan bu burç bilinçsiz olarak sevdiği kişileri kendinden bu şekilde korur. 

Bir diğer neden ise Akrep burcu dışarıya karşı zayıf yönlerini kesinlikle göstermek istemez. Bazı durumlarda bu olay bir ölüm kalım savaşı haline bile gelebilir. Kendini her zaman güçlü bir kişilik olarak göstermek ister. 

Bu burcun bulunduğu alanlarda yüzeyselliğe kesinlikle yer yoktur. Her şey olabildiğince derindir. 

Akrep burcu sevdiği şeylerle tam anlamıyla bütünleşmek ister. Aslında devamlı olarak bilinçsiz bir şekilde sevdiği her şeyle bütünleşmeye çalışır. Ancak bu bütünleşmenin ona kendi gücünü kaybettireceği korkusu Akrep burcunun depresif yapısının kaynağı olarak görülebilir. 

Bu burcu aşırı derecede olumsuz etkileyen diğer şeyler de kaybetme ve ayrılma duygularıdır. Akrep burcu için birilerinden ya da bir şeylerden ayrılmak en zor şeydir. Sabit ve tutucu yapısı ayrılması gereken kişi ya da şey ona zarar verse bile ayrılma durumunu özellikle de kişinin bilinçaltında bir işkence haline getirebilir. Ayrılıklardan en çok acı duyan burçlardan biri de Akrep burcudur. 

Devamlı olarak bütünleşme ihtiyacı taşıyan bu burç için yalnızlık da son derece acı vericidir. 

Bu burca mensup ya da haritasında bu burcun ağırlık taşıdığı insanlar genellikle bu enerjiyi dışarıya olduğu gibi yansıtmak istemezler. Bu durum çoğu zaman bilinçsiz bir şekilde gerçekleşir. Akrep burcu çok ağır bir burçtur ve bu burcun etkisi altında olan kişiler çevrelerindeki insanların çoğunun bu ağırlıktan ve yoğunluktan korkacağını düşünürler. Bu yüzden bir kısmı kendini dışarıya sahte bir İkizler ya da Yay gibi gösterme eğilimi taşır. Dışarıdan bakıldığında son derece optimist ve neşeli görünebilirler. Ancak gerçekte ne olduklarını yalnızca hayatlarına kabul ettikleri ve güvendikleri insanlara gösterirler. 

Diğer sabit burçlarda olduğu gibi Akrep burcu için de güven ve dürüstlük çok önemlidir. Özellikle Merkür bu burçta iken bazı şeyler saklanabilir fakat asla olmadığı gibi gösterilmez. Yukarıda bahsettiğim sahte İkizler ya da Yay gibi görünme durumu aslında kişinin kendini olmadığı gibi göstermesi durumu değildir. Tüm burçlarda olduğu gibi tüm insanlar da zıtlıklarla doludur ve hayata adapte olma amacıyla herkes birbirinin tersi olan bir uçtan diğerine farkında olmasa da geçiş yapar. 

Akrep burcunun temsil ettiği ev Sekizinci Ev'dir. Bu ev gizli olaylarla, saklanması gereken şeylerle, kendi kazandığımız değil, başkalarının kazandığı paralarla, cinsel yaşantıyla, miraslarla, kişinin eşiyle ortak olan mal varlığıyla, ölümle ve ölümün çeşidiyle, aynı zamanda okült ve gizli ilimlerle ilgilidir. 

Akrep burcu kendisiyle ilgili konuları saklamak isterken, kendisi dışında olan her şey hakkında bilgi sahibi olmak ister. Özellikle gizli saklı konuları ortaya çıkarma konusuna yoğun bir şekilde istek duyar. 

Karşıt burcu olan Boğa burcu kendi kazandığı ve sahip olduğu para ve mal varlıkları ile ilgilenirken Akrep burcu bu konularla pek ilgilenmez. Bu burcu ilgilendiren konu daha çok başkalarının kazandıkları ve sahip olduklarıdır. Akrep burcu etkisi altında olan kişiler çok iyi birer bankacı ya da emlakçı olabilirler. 

Cinsellik konusu da Akrep burcuyla özdeşleştirilir ancak bu konu genel kanıdan biraz farklıdır. Akrep burcu yıkım ve yeniden oluşumlarla ilgilidir, cinsellik de yeni bir yaşamın başlaması için gerekli bir konudur. Yeni bir oluşum yaratma dürtüsü Akrep burcunda güçlü olduğu için de cinsellik konusuna düşkün kişiler olarak görülebilirler. 

Ölüm konusu ise yeni bir dönemin (yaşamın) başlayabilmesi için eski bir dönemin kapanmasıyla alakalıdır. 

Akrep burcu feminen (negatif) bir burç olduğu halde Venüs ve Ay gibi dişi enerjiye sahip gezegenlerde kendi enerjisini çok rahat ifade edemez. Akrep burcu kolay kolay uzlaşamaz ve uzlaşma da insan ilişkileri için gerekli bir şeydir. 

Akrep burcunun Tarot kartı Ölüm kartıdır. 


Bu kartta yaşam döngüsü, bitişler ve yeni başlangıçlar rahatlıkla görülebilmektedir. Bu kartın çıktığı alanlarda ise değişim kaçınılmazdır. 

Akrep burcunun insan vücudunda yönettiği yer cinsel organlardır. Bu organlar yeni bir yaşamın oluşturulabilmesi için gereklidir. 

Akrep burcunun astrolojik sembolü:


Yorumlar