Hava Elementi



  Hava elementi entellektüel ve zekidir, genele göre düşünme hızı daha yüksektir. Soyut mantık konusunda yeteneklidir. İletişimde başarılıdır ve yeni icatlar yaratma konusunda yaratıcıdır. Duygusal olarak olmasa da düşünsel anlamda kendilerini başkalarının yerine koyabilir ve başkalarının bakış açılarını rahatlıkla anlayabilir. 

  Mental anlamda güçlüdür ve adildir. Var olabilmek için kendine ait bir boşluğa ihtiyaç duyar. Yalnızca düşüncelerden ibarettir ve düşünceleri ne hedefleri (ateş), ne duyguları (su), ne de materyal dünyayı (toprak) barındırır. 

 Hava elementinin haritada eksikliği objektif bakış açısının zayıf olması, yüzeysellik ve kişinin kendini iyi ifade edememesi gibi durumlara neden olabilir.

 Hava elementinin haritada fazla olması ise, ayakları yere basmayan, başkalarının duygularına karşı duyarsız, soğuk ve yalnızca hayallerde yaşayan bir kişilik oluşmasına neden olabilir. 

 Hava elementine mensup burçlar: İkizler, Terazi, Kova.

 Hava elementine mensup evler: Üçüncü, Yedinci ve On birinci evler. 

 Maskülen ve pozitif bir elementtir.

 Pusulada Doğu yönünü gösterir. 

 Simyadaki sembolü üzerinden çizgi geçen üçgendir. 
Elementsel aleti kılıçtır. Tarotta Kılıç grubu ile ifade edilir. 



Yapısı Sıcak ve Nemli'dir. 

 En hızlı ikinci elementtir.

 Haritanızda hava elementinin bulunduğu yerler hangi alanlarda düşüncelerinizi rahatça ifade ettiğinizi, sosyal ve iletişim yeteneklerinizi doğal bir şekilde kullanabildiğinizi gösterir.

Yorumlar