Burçların Geleneksel Tanımları


Dört Ayaklı: 

Sosyal nezaket konularını pek önemsemeyebilirler. Duygusal tepkilerini tamamen açık ve olduğu gibi gösterir, duygusal olarak kontrolsüz olabilirler. Görgü kurallarının ve devamlı kibar davranmanın gereksiz olduğunu düşünebilirler. Zaman zaman anlaşılması zor olabilirler. Sıcak kanlı bir yapıları vardır. 

Dört ayaklı burçlar: Koç, Boğa, Yay burcunun alt kısmı, Aslan 



İnsansı: 

İnsansı burçlar tahmin edilebileceği gibi insan figürleriyle ifade edilirler. Sosyal nezakete önem verirler ve iletişim konusunda yeteneklidirler. Görgü kurallarına ve kibar davranışlara çok dikkat ederler. 

İnsansı burçlar: İkizler, Terazi, Kova, Başak 



Çift Vücutlu: 

Çift vücutlu burçlar iki figür ile ifade edilirler. Değişken burçların hepsi çift vücutludur. Kolay adapte olabilirler ve çok yönlüdürler. 

Çift vücutlu burçlar: İkizler, Yay, Başak, Balık 



Kısır: 

Kısır burçlar Beşinci Ev'in başına geldiklerinde hamilelik ve doğum konularıyla ilgili sorunlar çıkarabilirler. Kişi ya bu konularla ilgili çok uğraşmasına rağmen hayal kırıklığına uğrar ya da istediğinden az sayıda çocuk sahibi olur. 

Kısır burçlar: İkizler, Aslan, Başak 



Verimli: 

Verimli burçlar Beşinci Ev'in başına geldiklerinde hamilelik ve doğum konularında kolaylık sağlarlar. Hamilelik döneminin rahat geçmesini ve çok sayıda çocuk sahibi olmayı sağlayabilirler. 

Verimli burçlar: Yengeç, Akrep, Balık 



Sessiz: 

Sessiz burçlar iletişim konusunda çok baskın değildirler ve kendilerini ifade etmekte zorlanabilirler. Sessiz ve sakin bir yapıya sahip olurlar. 

Sessiz burçlar: Yengeç, Akrep, Balık




Vahşi: 

Zaman zaman acımasız ya da vahşi davranabilirler. Duygusal olarak pek hassas ve düşünceli olmayabilirler. 

Vahşi burçlar: Aslan, Yay burcunun alt kısmı




Dört Ayaklı Evcil: 

Dört ayaklı özelliklerini taşır ancak kaba tavırları ve duygusal patlamaları pek o kadar da açık bir şekilde göstermez. Daha kontrollü bir yapıya sahiptir. 

Dört ayaklı evcil burçlar: Oğlak 

Yorumlar