Yay Burcu


Yay burcu zodyaktaki dokuzuncu burçtur. Özgürlükle, felsefeyle, dinle ve yüksek eğitimle alakalıdır. 

Haritanızda Yay burcunun bulunduğu yerlerde özgürlüğünüze diğer alanlara göre daha düşkün olursunuz, daha pozitif bir bakış açınız vardır ve ayrıntılardan çok daha geniş bir bakış açısına sahip olursunuz. 

Güneş Yay burcunda 23 Kasım - 21 Aralık tarihleri arasında bulunur. Bu tarihler Sonbahar mevsiminin sonlarına denk gelir.

Yay burcu Ateş elementine mensup bir burç olduğu için genel yapısı itibariyle pozitif ve harekete geçmekten çekinmeyen bir burçtur. Değişken yapısı bu burcun yeni durumlara ve fikirlere kolayca adapte olmasını sağlar. 

Ancak Yay burcu genellikle bir duruma ya da fikre adapte olmadan önce sorgulamayı tercih eder. Sonuç olarak uzlaşmacı yapısı sayesinde orta yolu bulmayı başarır. 

Yay burcu din ve felsefe alanlarıyla ilgili bir burçtur. Karşıt burcu olan İkizler burcu gibi günlük hayata çok fazla odaklanmaz. Yay burcunun kendini mental açıdan tatmin edebilmesi için çok günlük hayattan çok daha fazlasına ihtiyacı vardır. Olaylara geniş bir açıdan bakabilme yeteneği sayesinde bu alanlarda başarılı olma şansı yüksektir. 

Bu burç genel olarak insancıl ve neşeli bir yapıya sahiptir, kin tutamaz ve negatif şeyleri hayatından kolaylıkla uzaklaştırabilir.

Yay burcu olaylara geniş açıdan bakabildiği için çoğu zaman ikilemlerle boğuşmak zorunda kalır. 

Yay burcu pozitif yapısına rağmen depresyona eğilimli bir burçtur. Bu burcu depresif yapan asıl şey yine sahip olduğu bu pozitif yapıdır. Yay burcu sınırlara asla katlanamaz ve hayatını sanki herhangi bir sınır yokmuş gibi yaşamaya çalışır. Ancak insan yaşamı, başta fiziksel sınırlar olmak üzere sonsuz sınırlarla doludur ve Yay burcu bunu fark ettiği anda mutsuzluğu da başlar. Bu durum çoğunlukla düşünsel anlamda gerçekleşse de fiziksel anlamda gerçekleşmesi de mümkündür. 

Yay burcu idealist bir burçtur ancak ideallerine o kadar da sıkı sıkıya bağlı değildir. İnsanın devamlı olarak sabit kalamayacağının bilincindedir ve yeni şeyler öğrendikçe ve yeni farkındalıklar kazandıkça insanın da değişeceğini bilir. 

Genel olarak güler yüzlü ve neşelidir, son derece gelişmiş bir espri anlayışı vardır. 

Yay burcu baskın olan insanlar hayatlarının ilk yarısında imkansız kavramını ve sınırları anlamakta zorlanabilirler. Ancak belli bir yaştan sonra özgürlüklerinin de sınırlara bağlı olduğunu fark ettiklerinde bu burcun enerjisini daha yapıcı şekilde kullanabilirler. 

Bu burç çoğu zaman alınan sonuçtan çok o sonuca ulaşana kadar yaşanan deneyime önem verir. Deneyim kazanmak Yay burcu için çok önemlidir ve bunun için normalde hiç ilgisini çekmeyen şeyleri bile deneyebilir. Ulaşılan noktadan çok oraya ulaşana kadar yapılan yolculuk bu burç için daha anlamlıdır. 

Yay burcu doğayı ve doğa sporlarını sever. İçindeki yüksek enerjiyi dışarı sağlıklı bir şekilde atabilmesi için düzenli olarak hareket etmeye ve heyecana ihtiyaç duyar. Doğa da Yay burcunun bunları yapabilmesi için çok uygun bir ortamdır. Riskli ve ekstrem sporlara ilgi duyabilir. 

Yay burcu bilinmeyenin peşinden koşan bir burçtur. Akrep burcu da aynı şekildedir ancak Akrep burcunun eğilimi, bilmediği bir şey kalmaması içindir. Yay burcu ise bilinçsiz bir şekilde mutlak doğruyu aramaya çalışır. Hayatla ilgili doğruları ve gerçekleri bilmek bu burç için çok önemlidir. Bu yüzden devamlı olarak okumaya, düşünmeye ve kendini geliştirmeye çalışır. 

Açık fikirlidir ve kendinden farklı düşünen insanları yadırgamak yerine onların neden bu şekilde düşündüklerini anlamaya çalışır. Kendinden farklı olan insanları asla aşağı görmez, tıpkı Kova burcu gibi hümanist bir yapısı vardır. 

Diğer Değişken burçlarda olduğu gibi ilgisinin süresi çok kısadır. Bu yüzden tek bir alana odaklanmakta zorlanabilir. Aynı anda birden fazla konuyla ilgilenebilir ve genellikle çok yönlüdür. 

Yay burcu insan vücudunda kalça ve basen bölgesini yönetir. Yükselen burcu Yay olan ya da Jüpiter'i Birinci Ev'de olan insanların geniş ve belirgin kalçaları olabilir. 

Yay burcunun yönettiği ev Dokuzuncu Ev'dir. Bu ev yüksek eğitimle, dinle ve felsefeyle, kişinin araştırdığı daha derin konularla, tanrı kavramına bakış açısıyla ve uzun süreli seyahatlerle ilgili bir evdir. 

Yay burcunun yönetici gezegeni Jüpiter'dir. Jüpiter bu burçta olduğunda kendi özelliklerini abartılı bir şekilde ifade eder, bu zaman zaman iyi zaman zaman da kötü olabilir ancak getirdiği şans da katlanarak artar. 

Yay burcunun sembolü ok ve yay şeklindedir. Bu sembol, mitolojideki ünlü centaur Chiron'un ok ve yayından gelmektedir.



Yay burcunun Tarot kartı Denge kartıdır. 


Bu kart, Yay burcunun istese de istemese de kurmak zorunda olduğu sınırlar ve sınırsızlık arasındaki dengeyi ifade eder. 

Yorumlar