Koç Burcu


 Koç burcu, zodyaktaki ilk burçtur. Hareket ve yeni başlangıçlarla ilgilidir. 

 Haritanızda Koç burcu, hayatınızın hangi alanlarında harekete geçmekte kendinizi özgür hissettiğinizi, aktif ve enerjik olduğunuzu, kendinizi ön plana attığınızı ve yeni başlangıçlara açık olduğunuzu gösterir. 

 Koç burcu saf ve çocuksudur. Yeni bir şeye başlamak konusunda kesinlikle tereddüt etmez ancak ilgisini çabuk kaybettiği için başladığı şeyin sonuna kadar gitmekte zorlanır. 

 Güneş Koç burcundan 21 Mart - 20 Nisan tarihleri arasında geçer. 21 Mart tarihi, 0 derece Koç burcuna ve İlkbahar ekinoksuna denk gelir. 

 Güneş'in Koç burcunda olduğu tarih aynı zamanda Hicri takvimin ilk ayıdır.

 Koç enerjisi pozitif bir enerjidir ve motivasyonu yüksektir. Ani ve hızlı bir enerjidir ve önünde bir hedefi olduğunda kesinlikle üşengeç değildir. 

 Koç burcu saf bir enerji olduğu için önüne çıkan engel ve tehlikelere çok fazla aldırmaz. Cesurdur ve rekabet duygusu yüksektir. 

 Koç burcu öncü gruba ait bir burçtur. 

 Koç burcunun elementi ateştir. 

 Çabuk öfkelenebilir ancak öfkesi çabuk geçer. 

 Koç burcunun yüceltme konumunda olduğu gezegen Güneş'tir. Koç burcu gibi ateş elementinden olan Güneş, kendi gezegensel özelliklerini bu burçta rahatlıkla ifade eder. Güneş Koç, kişiye liderlik yeteneği ve baskın bir karakter gibi özellikler verir. 

 Koç burcunun mottosu "Ben"dir. Bu Koç burcunun bencil olduğu anlamına da gelebilir ancak bu negatif anlamda bir bencillik değildir. İnsan yaşadığı dünyada kendi varlığını ve özelliğini koruyabilmek için belli bir ölçüde kendini düşünmek zorundadır. Haritamızda Koç burcunun bulunduğu yerlerde biz de başkalarından önce kendimize ve kendi isteklerimize öncelik verebiliriz. 

 Koç burcunun neşeli bir yapısı vardır ve diğer ateş grubu burçları gibi kolay kolay karamsarlığa kapılmaz. 

 Yönetici gezegeni Mars'tır. Koç burcu içinde bulunan gezegen ya da ev haritanızdaki Mars'ın konumuna göre şekillenir. 
Mars Koç burcundayken çok mutludur ancak Koç'un fevri yapısı nedeniyle kontrol konusunda bazı sorunlar yaşar. Koç Mars'ın iradesi son derece güçlüdür ve hedef odaklıdır. Bir şeye başlama konusunda cesareti yüksektir ve dışarıdan gelecek olan desteğe pek ihtiyacı olmaz, ihtiyacı olan motivasyon kendi içindedir. 

Olumsuz etkiler altında kaldığında Koç burcu negatif bir şekilde bencil, egoist ve yıkıcı bir duruma gelebilir. 
Ancak olumlu etkiler altında son derece insancıl ve yardımseverdir. Kendinden daha şanssız durumda olanlara yol göstermeyi sever. Başkalarını motive etme ve hedeflerine ulaşma konusunda yardım etmekte başarılıdır. 

Koç burcu zodyaktaki ilk burç olarak tam anlamıyla saf enerjiyi temsil eder. Doğum haritasında doğal yöneticisi olduğu ev Birinci Ev'dir. Bu ev de kişinin doğumunu ve ilk çocukluk dönemlerini temsil eder. Yeni doğmuş bir insan da aynı şekilde saf, etki altında kalmamış bir enerji olarak tanımlanabilir. Koç burcunun sahip olduğu saf ve çocuksu enerji de buradan gelir. 

Koç burcunu temsil eden tarot kartı İmparator'dur.



 İmparator'un tahtındaki Koç başları zaten dikkatinizi çekmiştir. 


Karşıt burcu olan Terazi burcu enerjisini bir partner eşliğinde daha rahat ifade ederken Koç burcu bireyselliği temsil ettiği için tek başına daha rahattır. Yalnızlıktan rahatsızlık duymayan ender burçlardan biridir çünkü meraklı ve değişime açık yapısı sayesinde tek başına olsa bile mutlaka yapacak bir şeyler bulur. 

Koç burcu insan vücudunda gözler ve baş kısmını temsil eder.

Koç burcunun astrolojik simgesi:



İllüstrasyon: hgjart

Yorumlar