Boğa Burcu



Boğa burcu, zodyaktaki ikinci burçtur. Koç burcunun çocuksu saflığından sonra kişi Boğa burcunda materyal varlığın ve kendine ait olan bilincin farkına varır. 

Haritanızda Boğa burcu değişime karşı en çok direndiğiniz ve en çok nerelerde materyalist davranmaya eğiliminiz olduğunu gösterir. 

Boğa burcu toprak elementine mensup feminen bir burçtur. Modal yapısı sabittir. Bu yüzden Boğa burcu zodyaktaki en sabit ve en zor değişen burçlardan biridir. 

Boğa burcu inanılmaz güçlü bir iradeye ve kararlılığa sahiptir. Bir şeye karar vermesi zaman alır ancak karar verdikten sonra o şeyi kolay kolay bırakmaz. 

Pek aktif bir yapıya sahip olduğu söylenemez. Bu yüzden bazı konularda tembellik eğilimi taşıyabilir.

Doğayla bağlantısı en güçlü olan burç Boğa burcudur. Yönetici gezegeni Venüs'tür. Venüs'ün doğa ve materyal ile ilgili olan bağlantısını temsil eder. 

Boğa burcu en materyalist burç olarak para ve bütçe konularında çok başarılıdır. Ancak diğer toprak grubu burçlarında da olduğu gibi duyguları ve maneviyatı geriye atıp maddi konuları ön plana atma eğilimi taşır. 

Boğa burcu aynı zamanda lükse, rahatlığa ve sanat eserlerine oldukça düşkündür. Bunların dışında yemeğe de çok düşkündür. Özellikle Jüpiter'den bu burca gelen açılar dikkat edilmediği sürece aşırı kilolara neden olabilir. 

Boğa burcu kişinin haritasında Venüs ile birleştiği zaman kişi aşçılık ya da bahçecilik gibi alanlarda yetenek sahibi olabilir. Venüs Boğa aynı zamanda kişiye güzel bir ses de verir. 

Güneş Boğa burcuna 21 Nisan'da girer ve yaklaşık 21 Mayıs'a kadar bu burçta kalır. Güneş'in Boğa burcunda olduğu dönem ilkbahar ayının ortalarına denk gelir. 

Boğa burcu boğaz, boyun, ense, tiroid bezleri ve ses tellerini yönetir. 

Tarot'ta Boğa burcunu Aziz kartı temsil eder.




Boğa burcunun doğal yöneticisi olduğu ev İkinci Ev'dir. İkinci ev kişinin kendi çabalarıyla elde ettiği maddi kaynakları, sahip olduğu maddi şeyleri, kendine olan güvenini ve değerlerini, hayatta en çok değer verdiği alanları gösterir. 

Olumsuz etkiler aldığında Boğa burcu aşırı inatçı, paraya duygulardan daha çok önem veren, benmerkezci özellikler taşıyabilir. Olumlu etkiler altında ise zarif ve paylaşıma önem veren biri olabilir. 

Boğa burcunun simgesi: 




İllüstrasyon: Hans Peter Kolb

Yorumlar