Gezegenlerin İtibarları



Bu tablo geleneksel astrolojide kullanımı tercih edilen bir tablodur. 

Sign (burç) kısmında burçları görmekteyiz. 

Ruler (yönetici) kısmında bu burçların yöneticileri bulunmaktadır. Parantez içindeki D, Diurnal yani kelime anlamıyla gündüze ait olan demektir. N ise Nocturnal, yani geceye ait olan demektir. Güneş ve Ay dışında bütün gezegenlerin bir Diurnal bir de Nocturnal burçları vardır. Diurnal olanlar maskülen (pozitif), Nocturnal olanlar ise feminen (negatif) burçlardır.

Exalted (yüceltme) kısmında bu burçların yüceltme konumları bulunmaktadır. İkizler burcunun Caput Draconis (Kuzey Ay Düğümü) ve Yay burcunun Cauda Draconis (Güney Ay Düğümü)'in yüceltme konumları olmaları daha sonra da değineceğimiz üzere tartışmaya açık bir konudur. 

Triplicity (kelime anlamı üçlü devre) kısmında bu burçların elementsel yöneticilerini görebiliriz, bunlar da gündüz ve gece olmak üzere ikiye ayrılmıştır. 

Terms (devreler) kısmı bu burçların gezegenlerin hangi derecelerinde güçlü olduklarını ve hangi derecelerini yönettiklerini gösterir.

Face (yüz) kısmı bu burçların dekanlarını hangi gezegenlerin yönettiğini gösterir. Örneğin Koç'un ilk 10 derecesini Mars, ikinci 10 derecesini Güneş, üçüncü 10 derecelik kısmı da Jüpiter yönetir. 

Detriment, daha önceki yazılarımızda dikkat ettiyseniz gezegen için zararlı olan konumdur.

Fall ise gezegenin etkisini anormal şekillerde gösterdiği düşüş konumudur. 

Yorumlar