Venüs


 Venüs ilişkileri, aşk ve sevgiyi yöneten gezegendir. Feminen bir yapıya sahiptir. Aynı zamanda da doğayı temsil eder. 

 Haritasında Venüs'ü güçlü olan kişiler çekici ve sanata düşkün, aynı zamanda yüzeysel ve dış görünüşe çok fazla önem veren kişiler olabilirler (olumsuz açılar aldıklarında). 

 Haritasında Venüs'ü zayıf olan kişiler ise dış görünüşlerine, güzelliğe, sanata pek önem vermeyen, sevgi alış-verişinde sorun yaşayan ve sevgilerini ifade etmekte zorlanan insanlar olabilirler. 

 Haritanızda Venüs'ün yeri nelere değer verdiğinizi ve sevdiğinizi gösterir. 

 Venüs aynı zamanda kişinin değer yargılarıyla da ilgilidir. 

 Güneş'e ek olarak amacınızın ve bu hayatta yapmak istediklerinizin ip uçlarını verebilir çünkü Venüs genel anlamda yapmayı sevdiğiniz şeyleri belirtir. 

 Venüs bereketi de belirtir ancak getirdiği bereket sizin nelere değer verdiğiniz ve neleri sevdiğinizle alakalıdır. Eğer bir şeyi severek yapıyorsanız o şeyden alacağınız sonuç bereketlidir. 

 Venüs Boğa ve Terazi burçlarını yönetir. 



Boğa insanın verdiği değerler konusunu yöneten burçtur. Sabit ve Toprak elementinden olması Venüs'ün doğa ile olan bağlantısını bu burçta olduğunda kolaylaştırır. 

 Venüs aynı zamanda para konusu ile ilgili danışabileceğimiz gezegenlerden biridir (Jüpiter kadar olmasa da). Nerede olursa olsun olumlu etkiler gösteren Venüs, etkisi Jüpiter'den daha az olsa bile olumsuz bir durumu yumuşatma özelliğine sahiptir. 

 Boğa burcunun sabit ve Toprak elementinden bir burç olması onu en materyalist burç haline getirmiştir. Bu yüzden Venüs ve Boğa burcu bir araya geldiğinde para konusunda olumlu gelişmeler yaşanabilir. 



Terazi burcu da ilişkiler ve evlilikle ilgili bir burçtur. Ayrıca eşitlik ve adalet konularıyla da ilgilidir. Hava elementi iletişim ve fikirlerle ilgilidir ve bildiğiniz gibi ilişkiler de iletişimle başlar ve gelişir. Venüs bu burçta partnerliğe ve eşitliğe olan ihtiyacını çok rahat bir şekilde ifade eder. 

 Venüs'ün yüceltme (exaltation) konumunda olduğu burç Balık'tır. 


 Venüs, Balık burcunun hassas, zarif ve sanata düşkün yapısında kendini ifade etme konusunda zorluk yaşamaz. Bu burçta Venüs'ün sevgi anlayışı bireyselden çok evrensel bir yapıya bürünmüştür. Anlayışlı, affedici ve şefkatli bir yapısı vardır. 

 Venüs'ün zararlı (detriment) konumda olduğu iki burç vardır: Koç ve Akrep burçları.


Venüs bu burçta feminen kimliğini geriye iterek daha maskülen bir hale bürünür. Klasik feminen davranışlardan çok Venüs'le ilgili konularda (aşk, ilişkiler, sanat, para) ilk adımı atmaktan ve hedefinin peşinde koşmaktan çekinmez. Terazi burcu "biz" iken Koç burcu "ben" dir. Bu yüzden Venüs bu burçta iken alışılmışın dışında bir partnerlik beklemek yerinde olur. Venüs Koç burcunda ilişkilerde kendini ön plana atan bir yapıya sahiptir. Sevgisini sert ve agresif bir şekilde gösterme eğilimindedir. 


Tıpkı Koç burcu gibi Akrep burcu da yönetici gezegeni Mars'ın özelliklerini taşıyan bir burçtur ve Venüs için fazla maskülen bir yapıya sahiptir. İlişkilerin şartlarından biri olarak görebileceğimiz uzlaşma konusu Venüs'ün bu konumunda pek görülmez. Sabit bir burç olan Akrep uzlaşma konusuna pek yanaşmaz. Akrep sevgisini aşırı derecede sahiplenerek ve kıskanarak ifade eder. Venüs'ün yönettiği para konusunda da Akrep Venüs kendi kazandığı paradan çok başkalarının kazandığı parayla ilgilenme eğilimi taşır. 

 Venüs'ün düşüş (fall) konumunda olduğu burç Başak burcudur. 


 Venüs Başak burcunda fonksiyonlarını gerçekleştirmekte aşırı zorlanır. Başak burcu hasat döneminde kurumuş ve işlenmiş toprakları sembolize eder ve Venüs bu kuru topraklarda kendini olduğu gibi ifade edemez. Analitik bir yapıya sahip Başak burcu ilişkilere de aynı şekilde bakar, eğlenceye ve kendini mutlu eden diğer şeylere odaklanmak yerine Başak burcu ilişkileri düşünce formuna indirgeyerek ilişkisini mantık ağırlıklı olarak yaşamaya çalışır. Başak burcunu sembolize eden diğer bir şey de "Bakire"dir. Venüs Başak'ın genel olarak ilişkilere bakış açısı da bu şekildedir. Sevgisini belli etmekte zorlanır çünkü bunda herhangi bir mantık bulamaz. 

 Venüs kişinin sevgisini ifade etme ve kendisine gösterilen sevgiyi kabul etme şeklini de gösterir. 

 Sanatçılar için yaptıkları sanatın tarzı ve niteliği, sanatçı olmayanlar için de ne tarz sanat sevdikleri Venüs'e bakarak anlaşılabilir. 

 Venüs aynı zamanda kişinin dış görünüşü ve giyim tarzını da etkiler (estetiğe bakış açısını etkilediği için). 

 Venüs'ün yöneticisi olduğu Boğa burcu burun, ağız ve boğaz bölgelerini, Terazi burcu da böbrekleri yönetir. 

 Venüs aynı zamanda kişinin sesiyle de alakalıdır. Sesi güzel ve güçlü olan insanların haritalarında Venüs genellikle belirgin bir konumdadır. 

 Venüs haritamızda neleri güzel ve çekici bulduğumuzu gösterir. 

 Kadınların haritalarında Ay ile birlikte nasıl bir eş ve partner olduklarını, erkeklerin haritalarında ise Ay ile birlikte hayatlarında nasıl bir (kadın) partner istediklerini ve ne tür kadınlara kapıldıklarını gösterir. 

 Venüs'ün simgesi aynı zamanda dişi sembolüdür.


 Venüs'ün rengi Yeşil'dir. 

 Venüs'ün yöneticisi olduğu burçlar (Boğa ve Terazi), Mars'ın yöneticisi olduğu burçlarla (Akrep ve Boğa) karşıt burçlardır. İki gezegenin ifade tarzındaki karşıtlığı bu şekilde de anlayabiliriz. 

 Merkür'de yüceltme konumunda olan Başak burcu ise Venüs'te düşüş konumundadır, aynı şekilde Merkür'de düşüş konumunda olan Balık burcu da Venüs'te yüceltme konumundadır. 

 Venüs'ün günü Cuma'dır. 

 Tarot'ta Venüs, İmparatoriçe kartı ile ifade edilir. 



Kartta da görüldüğü üzere Venüs sembolü ve onu temsil eden şeyler; doğa, bolluk, bereketli araziler ve lüks açık bir şekilde görünmektedir. Bu kart aynı zamanda kadınsal bir özellik olan hamileliği de temsil eder. 

 Venüs'ün metali Bakır'dır. 



Yorumlar